1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Няма промяна в цената на брашното

Няма промяна в цената на брашното

Себестойността на яйцата също се задържа

Няма изменения в цените на брашното, яйцата и олиото за страната. Това показва анализът на Министерството на земеделието и храните. Средната стойност на едро на брашно тип „500“ се задържа на 0,79 лв./кг. Цените на дребно в големите търговски вериги варират от 0,95 лв./кг до 1,05 лв.кг, без седмични колебания по области.

Средните цени на едро и дребно на яйцата също се задържат на нивата от предходната седмица. През наблюдавания период средните за страната цени на дребно на яйца в големите супермаркети са по-високи от тези в по-малките търговски обекти – с 0,02 лв./бр. при размер М и с 0,04 лв./бр. при размер L. Разликата достига до 0,04 лв./бр. за размер М в Благоевград, Кюстендил, Разград, Русе и Търговище и до 0,06 лв./бр. за размер L в Търговище и Силистра.

Олиото пък поскъпна в 9 области на страната. Средната цена на едро на рафинирано слънчогледово олио за страната отбелязва леко повишение спрямо предходната седмица, докато тези на дребно и в двата типа наблюдавани търговски обекти остават без промяна. На тържищата в различните области слънчогледовото олио се търгува на цени от 1,90 лв./литър в Хасково до 2,36 лв./литър в Добрич. В сравнение с предходната седмица, в шест области се наблюдава поскъпване на продукта в рамките на 1% – 5,8% в Пловдив, докато в Кърджали е налице поевтиняване с между 1,4% и 3,7%. В резултат средната цена на едро за страната се повишава с 0,5% на седмична база, до 2,11 лв./литър.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.