1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Обсъждат съвместни прояви на панаирите в Пловдив и Хонг Конг

Обсъждат съвместни прояви на панаирите в Пловдив и Хонг Конг

Целта е да бъдат подготвени общи инициативи за улесняване на китайски инвеститори, които имат интерес да развиват бизнес в България

Панаирите в Пловдив и Хонг Конг готвят общи инициативи, съобщиха от Международния панаир в Пловдив. Съвместни прояви на панаирите в Пловдив и Хонг Конг ще бъдат обсъдени по време на визитата на Клиф Уолъс у нас. Изпълнителният директор на конгресния и изложбен център в Хонг Конг ще разгледа панаирния комплекс в Пловдив и ще се срещне с мениджърския екип на 25 юни.

Целта на неговото посещение е да бъдат подготвени общи инициативи за улесняване на китайски инвеститори, които имат интерес да развиват бизнес в България и на Балканския полуостров.

Клиф Уолъс е и председател на „Hong Kong – Shanghai Venue Management (Zhengzhou)“, компания, отговаряща за управлението и дейността на Международния изложбен и конгресен център в Женжоу, провинция Хенан, Китай. Той оглавява и „Shenyang New World Expo“, която създава нов панаирен център в Шънян, столицата на китайската провинция Ляонин.

Уолъс е бивш президент на Международната асоциация на изложбената индустрия UFI, най-авторитетната световна организация в бранша, и носител на Златния приз за забележителни заслуги към панаирната дейност. В момента работи в Управителния съвет на Международната асоциация на мениджърите на комплекси (IAAM) и е неин пратеник в Китай. Член на Управителния съвет на Държавната организация за деловия туризъм (MICE) на Хонг Конг.

Авторитетът и контактите на Уолъс могат да бъдат много полезни за активизиране на бизнеса между Китай и България, както и за развитие на туризма у нас, коментираха от националния изложбен център.

Клиф Уолъс ще разгледа Стария град в Пловдив. Той ще гостува на 26 юни и в Хисар, където ще види СПА комплекс, исторически забележителности и розова градина, ще се срещне с кмета Георги Пирянков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.