1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Охладеното пилешко месо поевтиня в четири области

Охладеното пилешко месо поевтиня в четири области

Търговията на едро с прясно охладеното пиле на се задържа в ценовия интервал от 4,18 лв./кг до 4,70 лв./кг

Търговията на едро с прясно охладеното пиле на тържищата в пероода 12 – 19 август 2015 г.  се задържа в ценовия интервал от 4,18 лв./кг (Пловдив) до 4,70 лв./кг (Силистра). Изменение на цените спрямо предходната седмица се регистрира само в две от областите – покачване с 2,1% в Благоевград и понижение с 0,6% във Варна. Тези разнопосочни ценови колебания не оказват влияние на средната цена на едро за страната и тя остава без промяна спрямо предходната седмица - 4,40 лв./кг.

За наблюдавания период предлагането на дребно на охладеното пиле в големите търговски вериги се запазва в ценовия диапазон от 4,50 лв./кг (Добрич) до 5,24 лв./кг (Хасково). В четири от областите се отчита седмично понижение на цените в рамките на 2 – 9,5% (София), а в Благоевград – повишение с 1%. Средно за страната, цената на дребно на охладеното пиле в ГТВ е 4,80 лв./кг, с 0,6% под нивото от предходната седмица.

През изтеклия седмичен период цените на дребно на охладеното пиле в ГТВ са средно с 0,40 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата в тази посока е в интервала от 0,09 лв./кг в Русе до 0,91 лв./кг в Хасково. В областите Силистра и Добрич цените на продукта в големите вериги са по-ниски от тези на едро, съответно с 0,11 лв./кг и 0,10 лв./кг.

В ДТО охладеното пиле се предлага на цени от 4,65 лв./кг във Варна до 5,35 лв./кг в Габрово, Ловеч и Плевен. Седмично изменение на стойностите е регистрирано единствено в Шумен – понижение с 1,4%. Въпреки това, средно за страната, цената на дребно на охладеното пиле в по-малките търговски обекти нараства с 0,4% спрямо предходната седмица, до 4,97 лв./кг, тъй като тази седмица е отчетено предлагане в по-малко области.

През наблюдавания период средната за страната цена на дребно на охладеното пиле в ДТО е с 0,57 лв./кг по-висока от тази на едро, като разликата варира от 0,01 лв./кг (Варна) до 0,91 лв./кг в Габрово.

 

Цените на дребно на охладеното пиле в по-малките магазини са средно с 3,5% по-високи от тези в ГТВ. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.