1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Оранжерийните домати и краставици продължват да поевтиняват

Оранжерийните домати и краставици продължват да поевтиняват

Това става ясно от седмичния доклад на Държавната комисия по стокови борси и тържищата

Оранжерийните домати и краставици продължват да поевтиняват, става ясно от седмичния доклад на Държавната комисия по стокови борси и тържищата.

Доматите са с цена от 1,22 лева за килограм (по борсите), което е намаление от 23,8% спрямо средната цена от миналата седмица. Цената на краставиците на едро е 0,86 лева или с 15,7% по-ниска.

Бананите са с цена 1,98 лева, което е понижение от 5,3 на сто. Спад на цената записват още и лимоните - в размер на 4,2% до 1,83 лева за килограм. В същото време обаче ябълките поскъпват с 2,7%. На едро килограм ябълки се търгува за 1,50 лева. 

Намалява и цената на тиквичките - с 20% до 0,48 лева за килограм. Данните на Комисията показват още понижение на цените на редица плодове. С 5,5% по-евтини са кайсиите, които вече се търгуват за 1,54 лева за килограм по борсите, информира iNews.bg.

Най-рязкото увеличение сред наблюдаваните от Комисията хранителни стоки записват яйцата - цената им вече е 0,22 лева или ръст от 4,8 на сто. С 1,3% поскъпва замразеното пиле, което вече се търгува за 3,81 лева, става ясно от доклада.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.