1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Органичните храни стават все по-популярни в САЩ

Органичните храни стават все по-популярни в САЩ

Все повече хора разпознават характерния етикет, обозначаващ кои храни са био

Американските семейства купуват повече и по-разнообразни органични храни отвсякога. Това показва доклад на Асоциацията на търговците на органични храни, цитиран от Агенция „Ройтерс”, пише 3e-news.net.

75% от американците купуват органични продукти. 41% от родителите отбелязват, че купуват повече органични храни от миналата година – значително повишение спрямо 31% през 2009 г.

Основните причини, поради които родителите купуват органични храни, са притесненията от пестицидите, хормоните и антибиотиците, съдържащи се в храните (41%), желанието да се избегнат полуфабрикатите и изкуствените съставки (39%) и убеждението, че те са по-хранителни за техните деца (38%).

Все повече хора разпознават характерния етикет, обозначаващ кои храни са био. 70% от потребителите на такива продукти съзнателно търсят отличителния знак, когато пазаруват. През 2009 г. този процент беше 63.

Според проучването обаче потребителите продължават да не правят разлика между „органични” и „натурални” продукти. 80% от отговорилите смятат, че „натуралните” храни отговарят на същите стандарти като „органичните”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.