1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Първа фирма се отказа от стандарта ”Стара планина”

Първа фирма се отказа от стандарта ”Стара планина”

Интересът у потребителите е спаднал със 70%

Пернишката месопреработвателна фирма "Сами - М" се отказва от производството на продукти с марката "Стара планина", съобщи нейният собственик Антон Костадинов.

Последните продукти ще бъдат предложени на пазара до края на тази седмица. Интересът у потребителите е спаднал със 70%, отчитат от фирмата. Това е довело до намаляване на производството под санитарния минимум, неритмична търговия и увеличаване на бракуваните продукти, каза собственикъг.

От "Сами-М" обмислят създаване на собствен стандарт за чисти продукти, както и предложение за преформатиране на съществуващия. Стандартът "Стара планина" бе съзададен за шест дни, припомни Костадинов. Според него трайността на продуктите - само пет дни, е много малка и срокът не е ефективен за производителите.

В петък ще се състои общо събрание на Асоциацията на месопреработвателите, на което ще бъде обсъден проблемът с намаленото търсене на продуктите с марка "Стара планина", стана ясно още от шефа на "Сами-М". Възможно е месопреработвателите да се откажат от производството на продукти с логото "Стара планина".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.