1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Пазарът на свинско месо ще продължи бавното да се възстановяване

Пазарът на свинско месо ще продължи бавното да се възстановяване

Нарастват доставките от главните износители - САЩ, ЕС и Канада

Пазарът на свинско месо ще продължи бавното си възстановяване и през четвъртото тримесечие на годината. Според анализатори, неблагоприятните обменни курсове са повлияли на спада в световната търговия.

Световният пазар се сви рязко през юли заради обезценяване на валутите в основни пазари. Това доведе до повишаване на цените. Нарастват доставките от главните износители - САЩ, ЕС и Канада, но въпреки това трудно достигат до взискателните пазари в Азия. Световният пазар на свинско показва ясно разминаване между търсенето и предлагането с повишени цени в една група страни и натиск върху цените в посока надолу в други държави, твърдят анализаторите. Очаква се пазарът да се подобри към края на 2015 и началото на 2016 г.

Търговията ще продължи да нараства, но обменните курсове ще се отразят както върху обемите, така и върху приходите в ключови експортни пазари. В дългосрочен план, основният въпрос е колко голям ще бъде ръстът на производството в страните вносителки и как това ще повлияе на световната търговия. Нарастването на поголовието в държавите износителки показва, че производството там ще се увеличи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.