1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Печурки без срок за годност са конфискувани от хипермаркет в Пловдив

Печурки без срок за годност са конфискувани от хипермаркет в Пловдив

Открити са 30 броя опаковки от по 250 грама

Печурки без срок за годност са конфискувани от хипермаркет на булевард “Освобождение” в Пловдив. Това съобщи д-р Светозар Василев, директор на Областната дирекция на Българската агенция за безопасност на храните в Пловдив, предаде Агенция "Фокус".

Гъбите са пресни, произведени са от плевенска фирма, но са без означен срок на годност върху опаковката. Открити са 30 броя опаковки от по 250 грама, количеството е иззето и най-вероятно партидата ще бъде унищожена, уточни Василев. Направено е необходимото предписание на търговската верига хипермаркети, предприети са и действия за санкция на предприятието в Плевен. Това е вторият случай на открити нарушения при хранителни продукти в тази верига, наскоро открити хипермаркети. Още преди официалното откриване на пловдивската структура на Българската агенция по безопасност на храните бе констатиран и случай на консерви с надпис за свинско месо, при които е установено, че съдържат и пилешко.

Като цяло в Пловдивска област няма констатирани сериозни нарушения по време на проверките за безопасността на храните, извършени по време на празничните дни в обектите от търговската мрежа и тези за обществено хранене, обобщи д-р Василе

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.