Затварят цеховете за производство на сирене и кашкавал
Предприятието е собственост на испански инвестиционен фонд. Синдикални лидери от фирмата са имали две срещи с изпълнителния директор Дорел Раду. Основните въпроси, които се поставят, са какви обезщетения ще получат работниците и какво означава временно спиране на производството. Според председателя на Федерацията на независимите синдикални организации от хранително-вкусовата промишленост Славчо Петров отговор от испанска страна няма.
Според Петров причина за лошото икономическо състояние на „Сердика" е мениджмънтът, а според изпълнителния директор Дорел Раду на „Сердика" най-много й пречи сивата икономика в България. Работници и синдикалисти подозират, че крайната цел на испанците е да продадат предприятието. В „Сердика" вече тръгна подписка и над 50% от персонала са заявили стачна готовност.