1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. По обяд в Париж и Чикаго всички котировки са на червено

По обяд в Париж и Чикаго всички котировки са на червено

Днес цените на петрола отново се движат нагоре

За разлика от вчера, когато соята в Съединените щати беше на зелено, при днешната предборсова търговия в Чикаго всички основни култури са на загуба. 
 
До обяд българско време пшеницата от декемврийските фючърси е с отрицателен знак на цена от 577 долара и 50 за бушел, а царевицата от същия контракт губи 1 цент до 4 долара и 68 цента. Цената на овеса се покачва до 334 долара и 25, а ноемврийският ориз се търгува за 14 долара и 90 цента за 50 килограма. 
 
Януарските фючърси на соята са на червено, като цента е 1342 долара и 25 за бушел, а цената на соевото масло от декемврийските доставки се покачва с 19 цента до 50 долара и 64 цента за фунт. Декемврийското соево брашно е надолу с 50 цента до 449 долара и 40 цента за тон.
 
В началото на търговията в Париж котировките на зърнените култури и днес се движат надолу. По обяд мартенските фючърси на пшеницата записват минус едно евро до 236 евро и 50 за тон, а мартенската царевица губи също едно евро до 205 евро и 75. Цената на рапицата от февруарските доставки пада с две евро и 25 до 430 евро и 25 за тон.
 
На селскостопанската борса в Ешборн за един тон обезмаслено сухо мляко от декемврийските доставки се искат 2650 евро, маслото с доставка през същия месец се предлага за 5450 евро за тон, а цената на 100 килограма ноемврийски картофи за преработка е все така 23,50 евро.
 
Днес цените на петрола отново се движат нагоре. Към 12:30 часа българско време американският суров нефт добавя 71 цента до 76 долара и 45 цента за барел, а сортът Брент се продава за 80 долара и 81 цента, отчитайки плюс 80 цента. По обяд природният газ на нидерландската виртуална борса TTF струва 45 евро и 97 евроцента за мегаватчас, което е минус 2 евро и 16. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.