1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. По-висока цена на хляба и закуските в Сливен с 10%

По-висока цена на хляба и закуските в Сливен с 10%

До преди десетина дни цената на тон брашно е била 630 лв.

Въпреки, че все още се работи с брашно от старата реколта, цената му вече е по-висока и хлебопроизводителите са принудени да увеличат цените си, за да могат да реагират на по-скъпото брашно.

Заради по-голямото количество брашно, което е необходимо за производството на закуски, цената им вече е с около 10% по-висока. На този етап няма увеличение на цената на сладкарските изделия в Сливенско. До преди десетина дни цената на тон брашно е била 630 лв.

След оценка на качеството на брашното от новата реколта, която според производителите е с много лошо качество заради валежите, се очаква увеличение на брашното през следващите месеци, а от там и на хлебните изделия.

За по-високата цена на хляба и закуските освен цената на брашното влияние ще окаже и поскъпването на газта, въпреки обещанията, че тя няма да се променя, а дори и ще поевтинее. Вече са водени разговори с производители на хляб в областта, които са заявили, че ще има ново увеличение на цената на хляба, но от кога и с колко все още не е ясно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.