1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Почти 8 тона алкохол с фалшив бандерол иззеха във Велико Търново

Почти 8 тона алкохол с фалшив бандерол иззеха във Велико Търново

Операцията е извършена от служители на Икономичесска полиция

Около 7 700 литра от 14 вида високоалкохолни напитки с фалшив бандерол са открити при операция "Акцизите" във Велико Търново.

Складовата база, в която са намерени официално е собственост на русенска фирма, но се стопанисва  от бизнесмен от старата столица, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на Областната дирекция на полицията Мануил Тангълов. Алкохолът е произведен във винпром Карнобат и е бил в бутилки с различта вместимост, съобщава dariknews.bg.

Операцията е извършена от служители на Икономичесска полиция по искане на прокуратурата в Сливен. В сливенското село Камен също се провежда акция Акцизите. Там има седем задържани.  В стопанския двор на селото са намерени 250 хиляди бутилки алкохол.

Всички са били облепени с акцизен бандерол, за който при направения лабораторен анализ е установено, че е фалшив. Установено е, че от склада в Камен са транспортирани количества алкохол до складови бази в други градове, един от които е Велико Търново.От началото на година в Областта са иззети близо 10 тона алкохол с фалшиви бандероли.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.