1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Постоянен арест на задържаните в акция "Захар" поиска прокуратурата

Постоянен арест на задържаните в акция "Захар" поиска прокуратурата

Само за два месеца чрез укриване на доходи групата е нанесла щети на държавния бюджет за 200 000 лева

Специализираната прокуратура поиска постоянна мярка "задържане под стража" за всички задържани по време на акция "Захар" с изключение на Камелия Мирчева, съобщи БГНЕС.

Обвиняемите за злоупотреби с внос на захар са синът на Гриша Ганчев  – Данаил Ганчев, Милко Талев, Ивайло Талев, Тодор Симеонов, Камелия Мирчева, Милко Димитров. Шестимата бяха с мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Спрямо Камелия Мирчева, която е член на надзорния съвет на "Литекс комерс" АД, държавното обвинение поиска по-лека мярка за неотклонение - "парична гаранция" в размер на 3000 лева, тъй като тя страда от синдрома на Ходжкин. Освен това тя е самотна майка на 14-годишно момиче.

За всички останали задържани прокуратурата поиска от специализирания съд мярка "задържане под стража", тъй като приема, че са налице доказателства, че те са извършвали данъчни престъпления. Държавното обвинение е на мнение, че при по-лека мярка петимата биха могли да извършат друго престъпление. Гриша Ганчев присъства на съдебно заседание.

На шестимата в петък бяха повдигнати обвинения за укриване на доходи. По първоначални данни само за два месеца чрез укриване на доходи групата е нанесла щети на държавния бюджет за 200 000 лева.

Милко Талев е обвинен за организатор, като неговата задача е била да координира доставките от заводите за захар и транспортните средства. Талев избирал фирми, които били съгласни да превозват захарта, без тя да се фактурира.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.