1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Повишава се цената на хляба в Бургас

Повишава се цената на хляба в Бургас

От 400 лева за тон в момента последните оферти за същото количество брашно са за 700 – 720 лева

Ръководството на общинската фирма „Хляб и хлебни изделия” ще повиши цената на продукцията си, съобщи управителят Димитър Георгиев, цитиран от Агенция "Фокус". По думите му основната причина е поскъпването на брашното, чиято цена се повишава непрекъснато още от летния сезон. От 400 лева за тон в момента последните оферти за същото количество брашно са за 700 – 720 лева.

В момента хлебозаводът разполага още с брашно на старите цени, но най-вероятно в началото на следващата седмица продукцията и оттам ще излиза с нови по-високи цени.

В момента продажната цена на едро на бял хляб от хлебозавода от 650 грама е 85 стотинки. Най- вероятно следващата седмица той ще е на 90 стотинки, но по-лошото е, че непрекъснатото повишаване цената на брашното ще доведе производителя до нелепата ситуация да се повишава цената на хляба през две седмици. „Имаше такава ситуация през 2008 година, когато през две седмици сменяхме цени. Това е крайно нежелателно и за нас, защото много се затормозява счетоводният процес. Ние сме изцяло на светло и всяка промяна е свързана с доста работа, но за да оцеляваме на пазара и да си плащаме всички разходи, всичко това е неизбежно”, посочи още Димитър Георгиев.

 

Етикети Бургас, хляб, цена
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.