1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Повторна проверка за наличие на изрезки от колбаси

Повторна проверка за наличие на изрезки от колбаси

Се извършва в обект на територията на Пазарджишка област

В момента се извършва повторна проверка в обект на територията на Пазарджишка област за наличието на изрезки от колбаси, предназначени за унищожаване. Близо 25 тона месо бе задържано в складовете на пазарджишка месопреработвателна фирма през изминалата седмица. Така в Пазарджик под възбрана останаха съхранявани в склад на фирма 624 кг салами, 200 кг замразена риба, 78 102 кг шунка, колбаси, бекон, прошуто и агнешко и агнешки глави.

Акцията беше извършена след сигнали, че от страни от Европейския съюз в България се внасят изрезки от колбаси, т.нар. краищници, които са отпадъчен продукт и са предназначени за унищожаване, но недобросъвестни търговци ги преработват.

В момента се установява какви количества такива продукти са били внасяни досега и каква част от задържаните са били предназначени за търговската мрежа. По думите на д-р Гошо Ганев, директор на ДВСК-Пазарджик, има заповед от София да бъде извършена такава повторна проверка.

В момента проверката продължава и все още няма никакви резултати. Конфискуваното месо е под полицейско наблюдение до неговото напълно унищожаване. Към момента са проверени складове и месопреработвателни предприятия в страната заради производството на продукти със суровини, предназначени за унищожаване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.