1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Правителството ще отпусне 500 млн. лв. на иновативни фирми до 2020 г.

Правителството ще отпусне 500 млн. лв. на иновативни фирми до 2020 г.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното откриване на Есенния технически панаир в гр. Пловдив

500 млн. лв. ще отпусне правителството на иновативни фирми до 2020 г. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното откриване на Есенния технически панаир. Той обясни, че за първите шест месеца на 2011 г. фирмите са сформирали 23% от брутния вътрешен продукт на страната, съобщи Дарик.

На откриването присъстваше и министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, който потвърди думите на премиера. Той бе запитан относно собствеността на Международния панаир, на който министърът отказа да отговори с мотива, че всички са наясно с позицията му по темата и е обещал по време на изложението да не коментира повече темата.

67-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив отвори врати в 12.00 часа. Изложението е под мотото „Нов живот, нови технологии". Тази година акцентите са няколко. Един от тях е партньорството с Русия. Опитът на България и Русия в разработването на модерни технологии и продукти ще бъде във фокуса на Иновационния форум, който ще се проведе на 26 и 27 септември.

Организаторите очакват повече сключени сделки. В изложението участват 244 нови фирми. 108 дружества се завръщат след прекъснато участие. В голямото изложение ще участват 884 директни изложители и 590 фирми от общо 44 държави, които ще представят над 80 новости, от които 31 - световни и 12 - европейски.

Акцент на ЕСЕН 2011 е и "зеленият" бизнес. Той е представен в широк спектър - от крупни съоръжения за използване на възобновяемите енергийни източници и опазване на околната среда, до решения, които лесно могат да се приложат от домакинствата, за да намалят разходите си.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.