1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. През първата седмица на ноември на ССБ бяха сключени четири оферти за продажба на царевица

През първата седмица на ноември на ССБ бяха сключени четири оферти за продажба на царевица

Цените варират между 360 лв./т и 470 лв./т

Мелниците понижиха офертите си за продажба на брашно на Софийска стокова борса (ССБ) с по 20 лв./т (3,5%) през първата седмица на ноември спрямо края на октомври. Така новата цена на бялото брашно тип „500“ в чували от 50 кг е 520 лв./т. След понижението цената на брашното тип „700“ (в чували от 50 кг), е 500 лв./т. Оферти за покупка на брашно обаче засега няма, информира investor.bg.

През първата седмица на ноември на ССБ бяха сключени четири оферти за продажба на царевица, но за малки количества. Цените варират между 360 лв./т и 470 лв./т*, като в посочените стойности са включени застраховки и транспортни разходи.

През миналата седмица на ССБ не беше сключена сделка за пшеница. Но по данни на търговци нейната цена при сделки на едро в страната, както и през последните две седмици, е средно около 340 лева на тон.

След като през последната седмица на октомври цената на захарта на борсата в Лондон скочи с близо 5% спрямо предходната, в началото на ноември тя отбеляза, също само за седмица, спад от малко над 5% до 681 долара/т.

Наблюдатели на международните пазари коментираха за Investor.bg, че пазарът е реагирал на новината от последните дни, че в Бразилия засетите площи със захарна тръстика са с 4-5% повече от миналата година. В посока надолу на цената на захарта на международните пазари повлия и новината, че Русия ще внася по-малко захар, тъй като добивите й от захарно цвекло са били повече от предходни години. Посочените новини обаче не повлияха на цената на едро на захарта у нас.

Цената на суровото олио в Ротердам към тази сутрин беше точно същата, както и в края на октомври, т.е. 1250 долара/т.

*Посочените цени в лева са без включен ДДС

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.