1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. През седмицата цените на едро на основните хранителни стоки се движат около нивата от предходния период

През седмицата цените на едро на основните хранителни стоки се движат около нивата от предходния период

При плодовете е регистрирано поскъпване на седмична база на бананите и лимоните с около 2%

През седмицата цените на едро на основните хранителни стоки се движат около нивата от предходния период, сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Цените на едро на захарта, брашното и олиото се задържат на нивото от миналата седмица. Колебания в рамките на процент се наблюдават при цените на варивата и ориза. Промяната на цените на седмична база на млечните и месните произведения е около и под 1%.

През изтеклата седмица при цените на плодовете и зеленчуците са наблюдават разнопосочни тенденции, свързани със сезонния им характер. При плодовете е регистрирано поскъпване на седмична база  на бананите и лимоните с около 2% и на дините средно с около 6%.

Поевтиняване през периода с 3-4% се наблюдава при ябълките и гроздето. В  групата на зеленчуците е отчетено средно седмично поскъпване в диапазона 4 - 6% на полските домати и краставици и на зеления пипер. За същия период се наблюдава поевтиняване на червения пипер (средно с 2%), тиквичките и морковите. Цените на зелето, картофите и патладжаните са задържат на нивото от предходната седмица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.