1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Пристанище Бургас отчете ръст на товарите през 2010 г.

Пристанище Бургас отчете ръст на товарите през 2010 г.

Обработените зърнени товари в пристанището са увеличени със 194%

През 2010 г. в Пристанище Бургас са обработени 420 хил. тона товари, което е с 13% повече, спрямо предходната година. Данните бяха обявени от специализирания информационен сайт maritime.bg.

С преобладаващ дял 35% от общия товарооборот са насипните товари от хранителен произход. Обработените зърнени товари в пристанището са увеличени със 194%,  спрямо предходната година. Значителен ръст от 7% спрямо 2009 г. се отчита и при обработените цветни метали. При металния скрап повишението е 19%.

Очакванията за развитието на Пристанище Бургас за 2011 година също са оптимистични, прогнозира maritime.bg. През есента на 2010 година дружеството започна разширение на мощностите за съхранение и обработка на зърнени товари.

През месец ноември 2010 година бе въведен в експлоатация силозен склад с капацитет 6 хил. тона, през който вече преминава голяма част от товарооборота зърнени храни.

През месец декември м.г. стартира проекта за разширение на силозния склад,  като част от планираното модернизиране на мощностите за обработка на зърнени товари и изграждане на специализиран зърнен терминал в по-дългосрочен план. Новият склад ще разполага с 3 силоза с общ капацитет 9 хил. тона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.