1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Приватизират "Булгартабак холдинг" след конкурс

Приватизират "Булгартабак холдинг" след конкурс

Депозитът за участие в процедурата е 10 млн. евро

Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол обявява конкурс за продажбата на 79,81 процента от капитала на "Булгартабак холдинг", съобщиха от агенцията. Към дружеството интерес появяват поне трима стратегически и още толкова финансови инвеститори, съобщи директорът на агенцията Емил Караниколов.

Той уточни, че депозитът за участие в процедурата е 10 млн. евро и се внася в срок до 15,00 часа на 110-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Очаква се решението да бъде обнародвано на 10 май.

"Сделка няма да има, ако предложенията са под минималната справедлива цена, определена от консултанта", съобщиха още от агенцията. Според консултанта е по-добре да не се слага минимална цена, защото предложението на всеки кандидат ще гравитира около тази цена.

В приватизацията могат да участват стратегически и финансови инвеститори. Като стратегически инвеститори могат да бъдат такива, които са по-големи от  "Булгартабак холдинг", за да "не продадем коня на кокошката", коментираха от агенцията.

Според консултанта в момента има 3 стратегически инвеститора и 3-4 финансови с много сериозни интереси. По неофициална информация тримата стратегически инвеститори са KT&G, Philip Morris и Japan Tobacco.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.