1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Разпродават на безценица „Пектин”

Разпродават на безценица „Пектин”

Предприятието за сокове и консерви остава най-големият длъжник към общинската хазна

Пернишкият завод "Пектин" се разпродава за "жълти стотинки". Части от уникалното за Балканите производство се продава на цена, четири пъти по-ниска от данъчната оценка, информира standartnews.com.

За това алармира кметът на Перник Росица Янакиева. Тя вече е завела иск до Агенцията за държавни вземания за анулиране на последната сделка с имота. Парцел с халета е дадена на купувач за 70 хил., въпреки че е оценен за 240 000 лева.

"Пектин" спря да работи преди десетина година. Преди това заводът бе единственият на полуострова, който произвеждаше лечебен пектин от ябълки. Сега по аптеките се предлага само китайски от жен-шен.

Предприятието за сокове и консерви остава най-големият длъжник към общинската хазна. Градът чака от дружеството половин милион лева за местни такси. Въпреки че е препродавано два пъти след фалита си на български фирми, нито един от собствениците не е погасил борча.

Нито лев не е постъпил в касата на общината и от последната скандална сделка с част от активите на завода, информира вестник "Стандарт".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.