1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Рекордно увеличение на износа на говеждо месо бележи Австралия

Рекордно увеличение на износа на говеждо месо бележи Австралия

Силно първо тримесечие са отбелязали най-големите държави износителки

Най-големите държави износителки на говеждо месо са отбелязали силно първо тримесечие, съобщава Agra Europe. Четирите страни, водещи класацията по експорт на телешко месо, са реализирали съществени приходи за първата четвърт на настоящата година, благодарение на засиленото търсене от страна на развиващи се държави. Индия, Бразилия и Австралия са продали с една пета повече месо спрямо същия период на предходната година. Щатите също са регистрирали печалби, отбелязва agrozona.bg.

Експортът на говеждо от Индия е нараснал с 20.1% до общо 363 740 тона. Ръстът на Бразилия е 19%, като страната е изнесла 327 326 тона. Бразилия е постигнала този резултат, въпреки че някои южноамерикански страни и Русия са намалили вноса си. Ръстът идва от почти двойно увеличените доставки за Египет и четворния ръст за Иран.

Рекордно увеличение на износа на говеждо бележи Австралия – 22% на годишна база. Австралия, заедно с Бразилия, вероятно ще реализират второ тримесечие на печалба. През май данните сочат, че Австралия е реализирала нов месечен рекорд по износ на говеждо месо.

Междувременно САЩ, четвъртият най-голям износител, е отбелязал ръст на експорта си само със 7%. За първото тримесечие страната е реализирала в чужбина 196 207 т говеждо месо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.