1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Русия иска качествени български вина

Русия иска качествени български вина

България не се асоциира с добро и качествено вино твърди руският посланник

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна вчера с Н. Пр. Юрий Исаков, посланик на Русия у нас, съобщиха от МЗХ. „Искам името на България да започне да се асоциира в Русия с добро, качествено и достойно сухо червено вино”, каза руският посланик.

Сега името на България не се асоциира с добро и качествено вино, когато руският потребител влезе в магазина или поръча вино в ресторанта, сподели посланикът. Страната ви има потенциал и реални възможности да промени това и да се върне на руския пазар с истински качествено, хубаво и достойно вино, заяви той. Само така България може да се върне на руския пазар, където има памет за нейното успешно присъствие.

Министър Найденов увери посланик Исаков, че една от целите и приоритетите ни е именно възстановяването на загубените позиции на руския пазар на вино, консерви, тютюневи изделия. Той посочи, че тази загуба е действително болезнена и България за първи път от много години насам е достигнала отрицателно търговско салдо със земеделски стоки през 2007 година.

На срещата специално внимание бе обърнато на създаването на постоянен български щанд с дегустационен център на Световен изложбен център (ВВЦ) в Москва. На него целогодишно ще се представят български продукти – сирене, консерви, и вина.

 

Етикети Русия, вино, износ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.