1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. С около 10% по-ниски цени са регистрирани през тази година на кайсиите, бананите и зелето

С около 10% по-ниски цени са регистрирани през тази година на кайсиите, бананите и зелето

През месец юли спрямо месец юни се наблюдава спад на цените на повечето плодове и зеленчуци

През месец юли спрямо месец юни се наблюдава спад на цените на повечето плодове и зеленчуци. Около 40% е намалението на цените на месечна база на дините и пъпешите. В интервала 20-30% е отчетеният спад на цените на прасковите, картофите, оранжерийните домати, зеления пипер и зрелия чесън.

С около 10% по-ниски цени са регистрирани през тази година на кайсиите, бананите и зелето. Поскъпване на месечна база се наблюдава при лимоните - 10%, оранжерийните краставици - 7% и ябълките - 1,2%., съобщиха от ДКСБТ.

Спрямо същия месец на миналата година е отчетен ръст от около 45% на цената на чесъна. С около 10% е поскъпването на годишна база на кайсиите и зеления пипер и с около 2-3% е покачването на цената на прасковите и пъпешите.

През юли тази година спрямо същия месец на миналата година се наблюдава спад на цената на едро на оранжерийните домати и краставици, съответно с 24% и 15%. Около 20-30% е поевтиняването на дините, лимоните и зелето и с 10% е спадът на годишна база на цената на бананите и картофите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.