1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Само с качествени продукти ще може да привлечем повече туристи по родните курорти

Само с качествени продукти ще може да привлечем повече туристи по родните курорти

Контролът от страна на държавата ще бъде безкомпромисен

Инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) взе участие в работна среща в гр. Бургас. Събитието е продължение на инициативата, предприета от ИАЛВ във връзка с провеждане на работни срещи с лозари, винари и представители на съюза на хотелиерите и ресторантьорите в България. Темата бе „Контрол от страна на държавата по отношение на произхода и качеството на предлаганите вина в курортните комплекси през новия туристически сезон – лято 2011 г.” 

Инж. Коев призова през новия туристически сезон хотелиери и ресторантьори да предлагат само качествени продукти, които да не застрашават здравето на консуматорите. Той подчерта, че контролът от страна на държавата ще бъде безкомпромисен по отношение на предлаганите продукти, като съвместно с други компетентни органи, ИАЛВ ще прави проверки на територията на българските курортни комплекси. В ценови аспект, изпълнителният директор заяви, че държавата не може да взима отношение.

Имиджа на българското вино не трябва да страда заради некачествени продукти по българските курорти бе единодушното мнение на всички участници в работната среща.

Над 30 участника присъстваха на срещата в гр. Бургас. Бяха поканени и г-жа Златина Дукова – заместник-областен управител на Областна администрация Бургас, г-н Джендо Джендов – председател на Регионалната лозаро-винарска камара – гр. Бургас, представители на Икономическа полиция, както и на Комисията за защита на потребителите, представители на най-големите винарски предприятия в региона, хотелиери, ресторантьори и търговци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.