1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Ще бъдат възстановени огражденията по границата ни с Турция

Ще бъдат възстановени огражденията по границата ни с Турция

Обмислен е и въпросът за назначаването на охрана, която да опази бъдещото съоръжение от кражби

Ще бъдат възстановени огражденията по границата ни с Турция. Това съобщи областният управител на Бургас Константин Гребенаров след проведената днес работна среща на тази тема, предаде Агенция "Фокус". Взето е решение като вариантите, които ще бъдат предложени за одобрение от Министерски съвет, са два. Това обаче няма да е гранично съоръжение, което да препятства преминаването на хората от двете страни, а санитарно-медицинско съоръжение, уточни Гребенаров.

Единият вариант е за ограда с бодлива тел, а вторият е с бетонен фундамент, в който да бъде хваната самата ограда, за да се възпрепятства преминаването под оградата на дивите животни. Вторият вариант ще бъде по-скъп. И в двата варианта ще бъде изцяло подменена мрежата.

Областният управител каза още, че по време на срещата е обмислен и въпросът за назначаването на охрана, която да опази бъдещото съоръжение от кражби. Само на територията на Бургаска област има 35 портала, на които ще има назначени специалисти, които да осъществяват пропуска до населените места.

Следващата седмица ще бъдат представени документите за остойностените варианти. Документите ще бъдат изпратени до Министерствата на земеделието и на финансите. Едва тогава ще бъде представено предложението за гласуване от Министерски съвет, обясни Константин Гребенаров. Общата дължина на съоръжението е 230 километра, допълни областният управител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.