1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Слънчогледовото олио на едро се търгува на цена 2,50 лв./литър

Слънчогледовото олио на едро се търгува на цена 2,50 лв./литър

В преобладаваща част от областните центрове се наблюдава понижение на цените – от 0,4% до 2,7%

През анализирания период (7 - 14.12.2011 г.) средните цени за страната на рафинирано слънчогледово олио както на едро, така и на дребно се запазват на нива, близки до тези от предходната седмица.

Средно за страната, слънчогледовото олио на едро се търгува на цена 2,50 лв./литър, с 0,4% по-ниска в сравнение с предходната седмица. По области, цените на едро са в интервала от 2,26 лв./литър (Пазарджик) до 2,88 лв./литър (Шумен). В преобладаваща част от областните центрове, където е регистрирано изменение, се наблюдава понижение на цените – от 0,4% до 2,7%.

Най-значително е поевтиняването на олиото на борсите във Варна и Ямбол (с по 0,07 лв./литър). В 6 от областите ценовите стойности бележат леко движение нагоре, в рамките на 0,4-1,6%. В по-малките магазини олиото се предлага на цени от 2,81 лв./литър (Добрич) до 3,25 лв./литър (Смолян).

В три области (Добрич, Перник и София) олиото се търгува на по-ниски цени спрямо предходната седмица, като намалението е в рамките на 0,8-3%. В останалите областни центрове цените са без промяна спрямо предходната седмица. Средно за страната, цените на рафинираното олио в големите супермаркети са по-ниски от тези в останалата магазинна мрежа с 0,11 лв./литър.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.