1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Сливенски завод започва производство на ветрогенератори

Сливенски завод започва производство на ветрогенератори

Над 90% от продукцията е предназначена за експорт

През следващата година „Динамо" Сливен започва производството на ветрогенератори и на електродвигатели за превозни средства, задвижвани от електрическа енергия. Над 90% от продукцията на завода е предназначена за експорт, основно за страни извън ЕС: САЩ, Русия, Украйна, пише econ.bg.

„Кризата направи и без това взискателния автомобилен пазар още по-придирчив. Основните ни усилия бяха насочени към утвърждаване реномето на фирмата като европейски производител от най-високо качество. Опитахме се да разграничим високо качествения български продукт от станалото масова практика преетикиране на нискокачествена китайска продукция под българска марка. С голямо съжаление трябва да констатираме факта, че порочната и полулегална практика на някои търговци, в желанието си да реализират бърза печалба в краткосрочен план, може да нанесе непоправим ущърб върху българските производители в дългосрочна перспектива, коментира Георги Стоянов, изпълнителен директор на „Динамо".

Според ръководството на компанията, сред малкото положителни ефекти на кризата е и това, че тя накара българските производители да работят по-ефективно, т.е. с по-висока производителност - показател по който България изостава няколко пъти в сравнение с европейските страни. В „Динамо", например, през тази година са достигнати обемите от предкризисния период при 30% по-малко работна сила.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.