1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Спадат продажбите на захар във Великобритания

Спадат продажбите на захар във Великобритания

Близо половината от британските потребители преразглеждат своето отношение към захарта

До 338 милиона евро паднаха продажбите на захар във Великобритания през 2014 г. Тези резултати съвпадат с констатациите, че почти половината от британските потребители са избягвали да консумират захар през миналата година.

Според доклад на маркетингова компания, захарната  индустрия във Великобритания е изправена пред голямо предизвикателство. През миналата година тя е претърпяла спад в продажбите от цели 14%. Близо половината от британските потребители преразглеждат своето отношение към захарта. Пазарът на захар е динамичен през последните няколко години. Докато през 2013 г. продажбите са намалели с 2%, то през 2014 г. този спад вече е драматичен.

През същия период, 46% от потребителите казват, че са контролирали или намалили употребата на захар. Сред британските потребители съществува известно недоверие към производителите - 71% смятат, че хранителната индустрия трябва да направи повече, за да намали захарта в продуктите си. Други 70 на сто са на мнение, че маркировката на хранителните стоки трябва да показва по-ясно съдържанието на захар.

В доклада се подчертава пряката връзка между публикациите в медиите за това, как захарта влияе върху здравето и поведението на потребителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.