1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Средните цени на яйцата остават на нивата от предходната седмица

Средните цени на яйцата остават на нивата от предходната седмица

Промяна на ценовите стойности се наблюдава единствено в Стара Загора – увеличение с 0,01 лв./бр.

Като цяло, през анализирания период (28.12.2011 г. - 04.01.2012 г.) средните цени на едро и на дребно на яйца за страната остават на нивата от предходната седмица, като само при средната цена на дребно на яйца - размер L, предлагани в по-малките търговски обекти, се наблюдава леко покачване.

За периода на наблюдение цените на едро на яйца размер М (цени на едро за размер L през периода не са наблюдавани) са в диапазона от 0,18 лв./бр. до 0,22 лв./бр. Увеличение на цените е регистрирано в Кърджали - с 0,02 лв./бр., Пловдив, Смолян и Ямбол - с по 0,01 лв./бр. Спрямо предходната седмица, намаление на цените на борсите с 0,01 лв./бр. е отчетено в Благоевград и Ловеч.

В големите търговски вериги (ГТВ) цените на яйца - размер М, са в границите от 0,21 до 0,25 лв./бр., като най-ниската цена се отчита в Шумен. Промяна на ценовите стойности се наблюдава единствено в Стара Загора – увеличение с 0,01 лв./бр.

Предлагането на яйца - размер L, в ГТВ е в ценовия диапазон от 0,23 лв./бр. до 0,28 лв./бр. Изменение на цените се отчита във Варна – намаление с 0,01 лв./бр. и Шумен – повишение с 0,01 лв./бр.

Цените на яйца - размер M, предлагани в другите търговски обекти (ДТО) продължават да варират от 0,20 лв./бр. до 0,26 лв./бр. Най-ниската стойност е регистрирана в Шумен, а най-високата - във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Единствената промяна в цените се наблюдава във Варна – поскъпване с 0,01 лв./бр.

Цените на яйца - размер L, в ДТО се движат в диапазона от 0,24 лв./бр. до 0,28 лв./бр, като най-скъпо се предлагат в Бургас. Поскъпване с 0,01 лв./бр. се отчита във Варна и Шумен. Маржът между цените на яйца - размер М, на едро и тези на дребно в ГТВ достига до 0,07 лв./бр. в Бургас

Средно за страната, цените на дребно на яйца (размер М и L) в големите супермаркети са равни на тези в по-малките търговски обекти.

 

Етикети яйца, цени, ГТВ, ДТО
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.