1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Стартира 17-тата Международна борса за семена в Добрич

Стартира 17-тата Международна борса за семена в Добрич

Организаторите от „Добрички панаир” АД ще отличат български семепроизводител и търговско представителство

Традиционната международна борса за семена и посадъчен материал отвори врати днес в Добрич. Форумът ще продължи до 5 февруари. Лентата на изложението прерязаха кметът на община Добрич Детелина Николова, областният управител Желязко Желязков и изпълнителният директор на „Добрички панаир” АД Звезделина Иванова. Изложението е доказателство, че аграрната наука и селскостопанското производство са взаимно свързани, заяви по време на откриването кметът Детелина Николова. Тя подчерта, че българската наука трайно е стъпила на територията на Европа и изложението в Добрич потвърждава това.

70 са фирмите, подредили щандове на международната борса. 10 от тях са от Добрич. Държави като Холандия, Франция, Гърция, Сърбия, Румъния участват чрез своите представителства. Специализирано изложение предлага на земеделските производители богат избор на качествени продукти за сеитбената кампания. Посетителите могат да открият както семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, така и торове и почвени смески, нови технологии в едро и малогабаритната техника, специализирана литература.

За 17-ти пореден път организаторите от „Добрички панаир” АД ще връчат традиционните си награди за български семепроизводител и за търговско представителство.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.