1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Стартира внос на български храни в Узбекистан

Стартира внос на български храни в Узбекистан

Предстои изграждане на три шоурума за популяризиране и продажба на български продукти на територията на азиатската държава

Голям успех при посещението у нас на търговските директори от най-голямата узбекска верига супермаркети за хранителни стоки, притежаваща 150 магазина, отчитат от ОБК. От проведените срещи миналия месец в 6 български предприятия – и към шестте има отправени заявки за закупуване на сериозни количества продукти (млечни продукти, месни продукти, консервни продукти, сосове, шоколадови изделия, брашно и дори и продукти на домашната (офисната) и автомобилната козметика.
 

„Узбеките останаха очаровани от нашето топло посрещане, от красотата на България и от качеството и видовете български продукти“, заявиха от ОБК.

ОБК вече е подписала договори с най-големите хранителни вериги и дистрибутори в Узбекистан за внос на български и други европейски стоки.

 
В края на месец юни ОБК се договори с мощна узбекска компания за съвместно изграждане на три шоурума за популяризиране и продажба на български продукти на територията на Узбекистан, като средствата по наемане, оборудване и всякакви други разходи ще бъдат предоставени от узбекската компания.
Предстоят посещения в България на представители и на други узбекски вериги и големи дистрибуторски компании. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.