1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Страната ни е добра винена дестинация

Страната ни е добра винена дестинация

Според изпълнителния директор на ИАЛВ инж. Красимир Коев виното ни отговаря на световните стандарти

Страната ни е добра винена дестинация и виното ни отговаря на световните стандарти. Това каза в интервю за агенция „Фокус” инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

„Туристите, които посещават страната ни, дали през зимния, или през летния сезон преоткриват качеството на нашето вино, което по никакъв начин не отстъпва на водещите френски, италиански или испански продукти. Туристите познават вече тези продукти и затова ние на всяко тримесечие вдигаме ръста, макар и минимално, но износът ни расте. Нашето вино е оценено по достойнство както на вътрешния, така и на външните ни пазари. Моята прогноза е, че ще се увеличават количествата, които България изнася, защото продукцията е качествена”, бе категоричен Красимир Коев.

По думите му – българското вино отговаря на абсолютно всички европейски и световни стандарти. „Тази година имаме над 50 златни, сребърни и бронзови медали на световни изложения. Наши вина са взели престижни първи, втори и трети награди, така че смятам, че е оценено по достойнство нашето вино и по никакъв начин не отстъпва като качество на всички останали продукти”, подчерта той.

„Искам да призова всички хора да внимават при закупуването на продукти с неясен произход, от съмнителни места. В магазините, в големите вериги, в по-малките магазини бутилираната продукция, която е етикирана и е написано кой я е произвел, колко е произвел, потребителите могат да бъдат абсолютно спокойни, че тези продукти са създадени в идеални хигиенни условия и не застрашават по никакъв начин тяхното здраве”, заяви той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.