1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Световен конкурс за сирена

Световен конкурс за сирена

Канарските острови са домакин на събитието

21-во издание на Световните награди за сирене в рамките на Световен конкурс за сирена се провежда в Тенерифе от 1 до 3 октомври 2009 г.

Това е най-важният световен конкурс за сирена, както го определят организаторите на събитието - Гилдията за изискани храни „Британска асоциация на производителите и търговците на продукти от високо качество”.

Те уверяват, че Канарските острови, домакин на събитието, ще се превърнат в атрактивно място за представяне на сирена, със съответните придружаващи събития от страна на специализираната в гастрономията преса от цял свят.

Програмата започва в периода от 1 до 3 октомври 2009 г. в Лас Палмас де Гран Канариа и ще включва Световните награди за сирене 2009г. – високи награди за дистрибуция и комерсиализация. Предвидено е участие на 140 дегустатори от цял свят, които ще оценят повече от 2000 сирена.

На 1 октомври изложението ще е отворено изключително за професионалисти, а на 2 и 3 – за гости и посетители. Достъпът за професионалистите е безплатен, но е необходима предварителна регистрация чрез формуляр.

В рамките на изложението ще се проведе и Световен конгрес на сиренето, на който ще стане въпрос за названията за произход, тенденциите на пазара, комерсиализацията и маркетинга, новите технологии. Участието е безплатно.

Повече информация за събитията може да бъде намерена на адреси:

http://www.finefoodworld.co.uk/content/WorldCheeseAwards/62.html

http://www.wca-spain.com

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.