1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Тази седмица ще бъдат взети последни проби за шап от домашните животни в Бургаско

Тази седмица ще бъдат взети последни проби за шап от домашните животни в Бургаско

До този момент от регионалната служба няма констатирани положителни проби за шап по животните

Тази седмица ще бъдат взети последни проби за шап от домашните животни в Бургаско. Това съобщи директорът на РВМС – Бургас д-р Димитър Германов, цитиран от Агенция "Фокус". Те ще бъдат показател за наличието на вирус в региона.

До този момент от регионалната служба няма констатирани положителни проби за шап по животните. Взимането на кръвните проби ще стане сряда или четвъртък като се обхване районът от границата до вътрешността. Те ще бъдат показателни за намаляване на част от мерките във връзка с шапа и евентуално възстановяване на търговията с месо и мляко.

Около 140 служители ще работят в регионалното звено на Агенцията по безопасност на храните в Бургас, каза още д-р Димитър Германов. Той разясни, че в структурата на регионалната агенция се включва цялата Регионално ветеринарномедицинска служба, Гранична инспекция „Ветеринарен контрол и карантина”, която е подразделение към НВМС, структурата за фитосанитарен контрол, Службата по зърното и фуражите на регионално ниво и от РИОКОЗ – Бургас – отделът, които се занимава с контрола на храните и от Областна служба земеделие – двама служители, които се занимават с контрола и качеството на пресните плодове и зеленчуци.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.