1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. ТИР с пилешки бутчета е конфискуван заради нарушения

ТИР с пилешки бутчета е конфискуван заради нарушения

Това съобщиха от Националната агенция за приходите

Още в първата смяна от работата на новосъздаденото звено за фискален контрол, което следи движението на рискови стоки между България, Гърция и Румъния беше установено нарушение на закона, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Български камион, превозващ пилешки бутчета е влязъл на територията на страната на 1 януари 2014 г. през Оряхово. Първоначално представителят на превозвача е посочил едно място за разтоварване на стоката, впоследствие друго населено място, но във времето за разтоварване камионът със стоката не се е появил.

На фирмата получател на стоките е възложена съвместна проверка с полицията, ще бъдат наложени запори и ако до 24 часа не бъде представено обезпечение в размер 30% от пазарната цена на стоката, пилешките бутчета ще бъдат конфискувани от НАП. От началото на годината специално звено за фискален контрол следи движението на стоки по границите на България с Румъния и Гърция.

Сред рисковите от данъчна гледна точка са зърно, брашно, олио, плодове и зеленчуци, месо и месни произведения, захар и други стоки. Контролът се осъществява първо на границите, а в последствие и на местата, където се разтоварват стоките във вътрешността на страната от мобилни екипи на НАП. Звеното беше създадено, за да противодейства на ДДС злоупотребите при сделки с участието на български търговци с контрагенти от ЕС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.