1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Цената на агнешкия бут се понижи в супермаркетите у нас

Цената на агнешкия бут се понижи в супермаркетите у нас

В по-малките магазини предлагането на агнешки бут остава на цени от 11,40 лв./кг до 14,70 лв./кг

В периода 9-16 септември цените на едро на агнешки бут са в широкия диапазон от 9,40 лв./кг (Видин) до 15,90 лв./кг (Русе). В три от областите се наблюдава седмично понижение на стойностите, като в Русе и Варна то е по-слабо изразено (съответно с 1,9 и 3,8%), а във Видин достига 32,9%. Същевременно, във Враца и Монтана продуктът поскъпва с по 2,9%. Така, средната цена на едро на агнешки бут за страната се понижава с 2,1% спрямо предходната седмица, до 13,52 лв./кг.

Цените на агнешки бут в ГТВ се задържат в интервала от 13,99 лв./кг до 16,99 лв./кг, без изменение на стойностите по области спрямо предходния седмичен период. Въпреки това, средната за страната цена на дребно на продукта в ГТВ се понижава с 4,3% на седмична база, до 14,99 лв./кг, тъй като тази седмица липсва предлагане на продукта в Бургас, Сливен и Ямбол (където през предходната седмица бяха регистрирани най-високи стойности за страната).

В по-малките магазини предлагането на агнешки бут остава на цени от 11,40 лв./кг до 14,70 лв./кг, като най-ниски стойности са отчетени в Бургас, а най-високи - в Ловеч. Единствено в Русе е регистрирано седмично изменение на цената – покачване с 4,6%. Въпреки това, средната цена на дребно за страната в тези търговски обекти се понижава с 0,3% спрямо предходната седмица, до 13,59 лв./кг, тъй като тази седмица е налице предлагане на продукта и в София.

Средно за страната, цените на дребно на агнешки бут в ГТВ и ДТО са по-високи от тези на едро съответно с 1,47 и 0,07 лв./кг.

През наблюдавания период цената на продукта в ГТВ е средно с 1,40 лв./кг или 10,3% по-висока от тази в ДТО.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.