1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Цените на едро на плодовете продължават да падат

Цените на едро на плодовете продължават да падат

Седмичното намаление на цената на прасковите е с около 10%

Цените на едро на плодовете продължават да падат, като сезонното поевтиняване на прасковите за седмицата е с около 10%. Това показва анализът на движението на цените на едро на хранителните продукти, плодовете и зеленчуците през изтеклата седмица на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, цитирани от Дарик радио.

При останалите плодове седмичното намаление на цените е в диапазона 1-7%. В края на работната седмица цената на дините на едро достига до 0,22 лв./кг, което е с 8% по-малко от миналата седмица, когато средната цена за килограм е била 0,24 лв.

Цената на пъпешите варира от 0,57 до 0,60 лв./кг. През седмицата са наблюдава поскъпване на оранжерийните домати с около 15% и на оранжерийните краставици с около 5%. Поевтиняване на седмична база е регистрирано при чесъна и тиквичките - около 2%, а цената на зеления пипер в края на седмицата е с 8% по-ниска, спрямо предходната.

През третата седмица на август цените на едро на захарта, олиото и варивата се задържат на нивото от предходната седмица. Наблюдава се спад на цената на брашното, като поевтиняването за една седмица е около 3-4%. През седмицата е регистрирано повишаване на цената на едро на яйцата с една стотинка. Цените на млечните произведения и на повечето месни произведения се задържат на нивото от миналата седмица.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.