1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Турция губи над 700 млн. долара заради санкците от Руската федерация

Турция губи над 700 млн. долара заради санкците от Руската федерация

Забранява се вноса на всякава продукция от Турция, в това число попадат и всички хранителните продукти

Стойността на забранените  продукти внос от Турция за Руската федерация до първи януари 2016 г.  възлиза на около 764 милиона долара за 2016 година.  Информацията е на руската информационна агенция ИТАР ТАС, която се позовава на изказване на турския земеделски министър пред журналисти Фарук Челик

Именно това е стойнността на товарите, които износителите на селскостопанска продукция няма да могат да пратят в Руската федерация, заради санкциите, които влизат в сила от 1 януари, 2016 –та година. Това заяви пред журналисти турския земеделски министър Фарук Челик. По думите му загубите за Турското селско стопанство заради забраната за експорт към Русия за  цялата година ще възлязат на повече от 1 милиард и 26 милиона долара.

ИТАР ТАС припомня, че на 8 ноември президента на Руската Федерация Владимир Путин, подписа указ свързан с мерките за осигуряване на национална безопасност на Руската Федерация и защита на гражданите й от чуждестранни  престъпни и противо правни действия и за налагането на специален икономически режим по отношение на Турция. В съответствие с указа се забранява или се ограничава вноса на всякава продукция от Турция, в това число попадат и всички  хранителните продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.