1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Установиха причините за заразяването на фуражите с диоксин в Германия

Установиха причините за заразяването на фуражите с диоксин в Германия

Службата за защита на потребителите е установила нарушение на компанията Harles & Jentzsch

В провинция Шлезвиг-Холщайн фуражите за животни са били заразени с диоксин, защото производителите са добавяли в тях вещества, предназначени за технически цели, пише agrosaveti.com.

Според Федералната служба за защита на потребителите в Шлезвиг-Холщайн, причината за заразяване на фуражите за животни диоксин са използваните за производството им мастни остатъци от производството на биодизел.

Както съобщава представител на службата пред вестник Westfalen- Blatt на 4-ти януари 2010 год., попадналата в полезрението на прокуратурата компания Harles & Jentzsch в продължение на няколко години е купувала на по-изгодна цена от Холандия съдържащи диоксин остатъци от мастни киселини. Независимо от факта, че закупените стоки са ясно обозначени като средство, предназначено за употреба само в техническата индустрия, компанията е използвала продукта за производството на фуражна мазнина.

Представителят на Harles & Jentzsch е признал този факт. „Ние лекомислено предполагахме, че мастните киселини, използвани за производство на биодизел от палмово, соево и масла от рапица могат да бъдат използвани за производството на фуражи за животни” - казва той пред Westfalen-Blatt. Службата за защита на потребителите е установила нарушение на компанията Harles & Jentzsch на законодателството за производство на фуражи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.