1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Увеличение на цените на млечните продукти и хляба в търговската мрежа на Варна

Увеличение на цените на млечните продукти и хляба в търговската мрежа на Варна

При плодовете и зеленчуците се запазват цените на краставиците, ябълките и картофите

Леко завишаване на цените на млечните продукти и хляба се наблюдава в търговската мрежа на Варна.  В една от търговски вериги в града хляб на цена от 0,45 лв. през миналите седмици, сега се продава за 0,70 лв. Има и видове хляб, които са без промяна в цената.

С 0,05 лв. до 00,10 лв. е увеличението на киселото мляко в зависимост от процента масленост и търговската марка. Леко увеличение регистрират търговците и при кашкавала, сиренето и чистото масло. Традиционно в магазините може да се намери и сирене за 1,90 лв. за килограм, както и мляко за 0,09 лв. Въпреки необосновано ниската цена тези продукти се търсят и купуват от потребителите.

През последната седмица продължава да нараства и цената на олиото. На цената на литър олио в търговската мрежа на града може да бъде открит и качествен салатен зехтин. При плодовете и зеленчуците се запазват цените на краставиците, ябълките и картофите. Заради увеличеното търсене зелето е с по-висока цена през последните дни. С няколко стотинки са поскъпнали и доматите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.