1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. В Пловдив обсъдиха мярка „Промоция на български вина в трети страни”

В Пловдив обсъдиха мярка „Промоция на български вина в трети страни”

Участие в срещата взе и изпълнителният директор на ИАЛВ инж. Красимир Коев

На разширено заседание на Управителния съвет на Регионална лозаро-винарска камара (РЛВК) – Тракия в гр. Пловдив беше обсъдена мярка „Промоция на български вина в трети страни” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008/2009 – 2013/2014 г. В дневния ред на срещата беше добавена и информация за отделните мероприятия в програмите за промоция на български вина, както и конкретизиране на участниците.

Председателя на РЛВК-Тракия г-н Константин Маджаров съобщи, че е от изключителна важност родните вина да бъдат промотирани в най-добрата си светлина на пазарите на трети страни с цел да се затвърди имиджа на българското винопроизводство. Той коментира също и задачите и действията за ефективно участие в одобрените проекти на РЛВК-Тракия в Европейските национални програми за подпомагане. В рамките на срещата беше обсъдена и идеята за създаване на български винен туризъм по пътищата на виното в страната, като в тази инициатива бъдат включени ресторанти, музей, археологически находища и др.

Участие в срещата взе и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев, г-н Георги Ралчев – и. д. началник на отдел “Плодове, зеленчуци и маркетингови стандарти” към Министерството на земеделието и храните, както и представители на лозаро-винарския бранш.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.