1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. В София ще се проведе международна конференция на тема "Ролята на кооперациите за развитието на социалната икономика"

В София ще се проведе международна конференция на тема "Ролята на кооперациите за развитието на социалната икономика"

Събитието се организира от Икономическия и социален съвет

Икономическият и социален съвет (ИСС) организира във вторник, 4 декември 2012 г., от 10.30 ч. в зала „Роял 3”, хотел Шератон международна конференция на тема "Ролята на кооперациите за развитието на социалната икономика".

Конференцията ще се проведе в годината, обявена от ООН за Международна година на кооперациите и в контекста на наскоро приетата Национална концепция за социална икономика.

С тази конференция гражданското общество си поставя за цел в един широк европейски дебат да се обобщят необходимите действия и политики за развитие на социалната икономика на европейско и национално ниво, в контекста на  Стратегия "Европа 2020".

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще открие международната конференция, а с приветствие към участниците ще се обърнат министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, Етиен Флимлин – съпрезидент на „Кооперативна Европа – Европейски регион на Международния кооперативен алианс“ и Лука Жайер – Президент на Група 3 на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

Основни изказвания в конференцията ще направят председателят на ИСС проф. Лалко Дулевски, Клаус Нидерландер, директор на „Кооперативна Европа – Европейски регион на Международния кооперативен алианс“ и Бисер Славков, представител на кооперативните организации в България. Модератор на конференцията е заместник-председателят на ИСС Васил Велев.

Участници във форума са членове на ИСС, членове на ЕИСК, представители „Кооперативна Европа”, на български кооперативни организации, на българския парламент и правителство, учени и експерти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.