1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Във Видин търговци протестираха срещу нови правила на общинския пазар

Във Видин търговци протестираха срещу нови правила на общинския пазар

Разпоредбите предвиждат всеки наемател, чийто договор за наето помещение изтича, да участва в търг за продължаването му

Повече от 200 души посрещнаха тази сутрин кмета на Видин пред общината, за да протестират срещу въведените нови правила на общинския пазар за ползване на маса за продаване, съобщи БТА.

Разпоредбите предвиждат всеки наемател, чийто договор за наето помещение изтича, да участва в търг за продължаването му. При провеждането на търг обаче има вероятност голяма част от сегашните наематели да изгубят мястото си, коментираха продавачи на пазара.

Община Видин ще преподнови договора за наем без търг само на тези търговци, които докажат с документи, че са направили инвестиция на работното си място на пазара. Целта е да се въведе ред, защото голяма част от продавачите работят без договор само срещу заплащане на символична такса, каза на среща с търговците кметът Герго Гергов.

Това е възможност общината да получава редовно средства, тъй като сега няма общинско предприятие, което да работи на печалба, уточни Гергов. Само за последния месец задълженията на общината са намалели с 1,5 милиона лева от подобрена събираемост в общинската хазна.

Задълженията на община Видин са близо 19 милиона лева, а сметката е запорирана от шест месеца за неизплатени суми от 6,5 милиона лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.