1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. За първи път минерални торове се предлагат на Българската стокова борса

За първи път минерални торове се предлагат на Българската стокова борса

Начало дава водещ производител на азотни минерални торове

Продукти от групата на минералните торове ще се търгуват за първи път на пода на Българска стокова борса. Начало дава водещ производител на азотни минерални торове в Югоизточна Европа и лидер в производството на минерални фосфорни торове на Балканския полуостров. Фирмата е предоставила оферта за продажба на амониев нитрат, който се търгува в борсов кръг „Индустриални стоки“ от 19.11.2014 г., 47-ма борсова сесия.

Организираната борсова търговия се прави с цел да се стимулира по-широка информираност в бранша по отношение на предлаганите продукти и възможности. Търговията на пода на Българска стокова борса се провежда при изключителна прозрачност на процедурите, предварително установени правила и с държавен контрол над дейността, гарантиращи спазването на основните принципи за коректни търговски отношения. В допълнение, сключването на сделки с посредничеството на акредитирани брокери гарантира на страните по договорите пълна защита на интересите им и постигане на максимални резултати.

Амониевият нитрат, който производителят предлага на борсата, се получава чрез неутрализация на газообразен амоняк и азотна киселина в тръбен реактор, с последващо изпаряване и гранулиране. Употребява се в селското стопанство за наторяване на житни, бобови, окопни зеленчукови култури и насаждения. Продуктът съответства на изискванията на Европейски регламент 2003/2003 на ЕС за минерални торове.

Подробна информация относно параметрите и условията на офертата са публикувани на интернет страницата на Българска стокова борса ( http://bce-bg.bg/ ).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.