1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Захарта поскъпна с 5 стотинки в Кюстендил

Захарта поскъпна с 5 стотинки в Кюстендил

За разлика от предишни години, поскъпването не е голямо

Един от най-търсените хранителни продукти през месеците август и септември - захарта, поскъпна с 5 стотинки в Кюстендил. За разлика от предишни години, поскъпването не е голямо. Краят на лятото и началото на есента е времето, в което българинът традиционно приготвя домашни консерви за зимата като компоти и сладка.

В по-големи количества тя е търсена и за приготвянето на различните видове ракия, като в Кюстендилско най-често тя е плодова и се приготвя от сливи и джанки. За един казан ракия обикновено са необходими около 5 кг захар.

Преди два-три месеца захарта се продаваше на цена от 1,30 лв. в складовата база на областния център, а по магазините се търгуваше за 1,35 лв. На този етап, цената й в магазините е 1,40 лв. Атрактивни са предложенията на някои от големите търговски вериги в града, които продават по-големи разфасовки на изгодна цена. Предлагат се пакети от по 3 кг на цена 3,45 лв., при които килограмът е на цена 1,15 лв., както и разфасовки от по 5 кг за 5,95 лв., като цената за кило в този случай е 1,19 лв. Непроменена остава цената на капачките за буркани. Най-разпространените разфасовки от по 50 бр. се предлагат на цена между 3,50 и 3,80 лв.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.