Експертите ще проследяват входящия контрол на влаганите суровини, условията и сроковете за тяхното съхранение
Започват проверки на качеството на диетичния хляб и в Пазарджик. Ще се проверяват предприятията за производство на тъмен и диетичен хляб и на обектите, в които се предлага за продажба. Експертите ще проследяват входящия контрол на влаганите суровини, условията и сроковете за тяхното съхранение.
Друг акцент ще бъде спазването на изискванията за етикетиране и съответствието на състава на продуктите, обявен на етикета, с този, записан в технологичната документация. Особено внимание ще се обърне на видовете вложено брашно при производството на диетичен хляб и наличието на оцветители или други продукти с цел имитиране на определен цвят на продукта.
Резултатите от проверката ще станат известни в края на януари.