1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. 2 години затвор за кражба на пчелни кошери

2 години затвор за кражба на пчелни кошери

Снимка:

Преди година подсъдимият е откраднал 37 пчелни кошера

Възмездие за сторено престъпление – така приемат добричките пчелари постановената присъда на Добричкия окръжен съд. С нея институцията налага 2 години затвор на 60-годишен мъж. Причината – откраднати 37 пчелни  кошера. Точно преди година, на 7 март, мъжът е отмъкнал пчелните семейства от стопанство, разположено в тервелското село Нова Камена. На посочената дата подсъдимият отишъл с микробус до пчелина, отстранил част от оградата от бодлива тел и натоварил в превозното средство кошерите заедно с намиращите се в тях пчелни семейства. Той имал намерение впоследствие да продаде кошерите, но междувременно кражбата била разкрита от полицията.

Тъй като подсъдимият признава вината си, предвиденото наказание е редуцирано с една трета. По-късно той обжалва, но Окръжен съд – Добрич потвърждава наложената присъда от 2 години затвор. В мотивите си магистратите посочват, че извършеното от подсъдимия деяние се характеризира със сравнително висока степен на обществена опасност, предвид стойността на отнетото имущество.

Отчетен е и фактът, че 60-годишният мъж е осъждан многократно за престъпления от общ характер, включително и за подобни кражби. Наложеното сега наказание ще бъде изтърпяно в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим. Постановената присъда е окончателна.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.