1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Договори за 1.2 млн. лв. са сключени по програмата за пчеларство към момента

Договори за 1.2 млн. лв. са сключени по програмата за пчеларство към момента

На 31.03.2010 г. приключи последният прием на заявления за подпомагане по програмата за финансовата 2010 г.

До този момент по Националната програма по пчеларство за 2010 г. от Държавен фонд „Земеделие” - Разплащателна агенция са сключени 483 договора за финансово подпомагане на стойност близо 1.247 млн. лв. На 31.03.2010 г. приключи последният прием на заявления за подпомагане по програмата за финансовата 2010 г. Продължава обработката на останалите приети заявления и изготвяне на проекто- договори за получаване на безвъзмездна финансова помощ от кандидатите.

В областните дирекции на ДФ ”Земеделие” – Разплащателна агенция са подадени общо 754 заявления за подпомагане, които ангажират близо 95% от целия бюджет на програмата за 2010 г. в размер на 2 290 000 лв. С решение на Управителния съвет на ДФЗ от 25 март 2010 г. бе преразпределен финансовият ресурс между мерките на програмата, с цел неговото оптимално усвояване. По този начин ще бъдат подпомогнати всички отговарящи на критериите за финансиране по програмата кандидати, подали заявления по мярка D „Подкрепа за подновяване на пчелните кошери”, сектор 1 „Подкрепа за закупуване на нови кошери” и сектор 2 „Подкрепа за закупуване на пакети пчели и отводки” до преустановяване на приема.

Кандидатите, които вече имат сключени договори за получаване на безвъзмездна финансова помощ по програмата, могат да подават заявления за изплащане на субсидията в срок до 31.08.2010 г., след като изпълнят инвестициите си. Заявките за плащане се приемат в отдел „РРА-РА” на областните дирекции на ДФЗ.

Допълнителна информация за условията за получаване на финансова помощ от пчеларите може да бъде намерена в „Инструкцията за кандидатстване” към програмата на сайта на ДФ „Земеделие”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.