1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Едва една четвърт от пчеларите са внесли заявления в Държавен фонд "Земеделие"

Едва една четвърт от пчеларите са внесли заявления в Държавен фонд "Земеделие"

Kрайният срок за подаване на документите е 31 август

Под една четвърт от пчеларите с право да получат плащания от Държавен фонд “Земеделие“ (ДФЗ) по Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2008-2010 г. са внесли заявления, съобщиха от фонда във вторник. От там припомниха, че крайният срок за подаване на документите е 31 август, а към 17 август са постъпили само 152 заявления за плащане от общо очаквани около 690.

С оглед по-експедитивна обработка на заявленията за плащане и своевременното възстановяване на извършените разходи, ДФЗ призовава кандидатствалите по програмата пчелари да не изчакват крайния срок от 31 август за подаване на документите.

От земеделския фонд припомнят, че най-често срещаните грешки при подаване на документи за плащане са представяне на непълни или поправени фактури, закупуване на кошери в окомплектовка, различна от посочената в програмата, чести технически грешки в съпътстващите документи при закупуване на пчелни майки (грешни номера на пчелините, неточни дати на експедиция и др.). Друго неизпълнение на изискванията е липсата на маркировка или частично маркиране на новозакупените кошери, предаде Mediapool.bg.

 

vbaneri(6);

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.